People Watching Right Now


Hana Aisyah suka 'speaking'..


Generating Download Link, Please wait . . .


Generated Downlodable Links


Published: 1 month ago
“SAYA memang suka bercakap bahasa Inggeris dengan rakan-rakan dan keluarga di rumah sejak sekian lama dan akan terus buat begitu,”

Itu kata Hana Aisyah Mustafa Kamal.

Hana Aisyah, 7, adalah murid perempuan yang menjadi bualan hangat netizen dalam media sosial kerana kepetahannya berbahasa Inggeris.

comment  Comments

Hadir dan menyimak terus

2 weeks ago

My son n daughter were born 2000 n 2001 respectively n speaks well English ever since they were about 5/6 yrs old till now.
I love to read READERS' DIGEST and other English magazines to them when I was pregnant and teached them English when they were born, n converse English with them in our daily life. Young kids picked up words easily from TV n communication at home.

4 weeks ago

igtkn mustafa kamal pelakon.😂

1 month ago

Hahaha so cute la adik.

1 month ago

Aku paling takut becakap dengan org mcm ni

1 month ago

hahaha aku pun 😆

1 month ago

How about the school regulation requiring students to speak only in Bahasa Melayu when in school.

1 month ago

Which school??
I'll help you to slap them to senses
Or you just trying to create provocation
DICKHEAD!!!

1 month ago

Sekolah mana tu.. Saya tak pernah dgr pun ada rules macam tu...

1 month ago

Aku suke Komen korng positif aku bagi like semua ✓

1 month ago

Monyet baik myt baik🙋

1 month ago

Lawa mak nya

1 month ago

Untungla jadi classmates dia. ada exposure English.

1 month ago

Tgk pula sapa mak pak dia,..mesti speaking english pun power ..hehe

1 month ago

Terbaik syukur mak ayh dye dpt anak mcm ...klu aku dpt anak yg mcm Ni syukur sngt (pemberian Tuhan lebihan Nye .

1 month ago

Sapa yg tekan butang jari ibu di bawah dia jealous ngan adik saya

1 month ago

Klw cina Speaking xD

1 month ago

what one of our pupil did, he also loves talking in English.

1 month ago

ingtkan anak mat salleh skolah kat malaysia.
terbaikla.

1 month ago

Pengaruh Nickelodeon hahaha

1 month ago

Pewaris Anak Bijak dan cerdik diharapkan Ibu bapa beliau dapat menyeratakan hidupnya didunia maupun Akhirat. Inshaa Allah...

1 month ago

Saya smoking !!!!?

1 month ago

bagus tu bagus dik..tapi jgn lupa perkasa kan juga bahasa melayu ye..☺

1 month ago

Awk jgn ckp mcm to take back tau dia nk tegurje

1 month ago

Lelaki Biasa aduhai kecoh lah kau ni takut sangat BM kita pupus ke ?

1 month ago

Elok la..pada mereka yang.menuduh melayu low i.q..fuck you

1 month ago

Deenszx King I see. Terima kasih. Sorry kalau saya yang salah faham. Pada John Lee, betul seorang yang pandai tak mewakili semua, tapi sama jgk dengan bukan Melayu. Satu tak mewakili semua. Dari satu segi betul la pendapat tu, tapi tu adalah ayat untuk provoke orang marah. Sama macam Leyla. Tak perlu pandang negatif pada kaum lain. Memang ada yang hati buauk, tapi Melayu pun ada hati busuk. Lg baik kita sama2 cakap yang baik2. John Lee pun kena cakap baik2 baru kita boleh hidup aman damai.

1 month ago

+twebble lol. Triggered sebab dia guna sarcastic language. Satu x mewakili semua. Faham tak maksud tersembunyi tu apa? Maksudnya i.q. Melayu ramai yang bodoh. kalau orang melayu yang komen, boleh diterima, tapi kalau orang cina yang komen, memang menghina.

Itu yang dia triggered kata seronok kan berfikiran negatif

Dan dia pulak provoke another sarcasism.

Nampak tak?

1 month ago

+twebble work hard ...ha..ha..

1 month ago

+twebble itulah.. dia ingat dia seorang je t20. t20 kaLau perangai mcm tu x guna. bongkak dan riak.. sy t20 pun malu tengok ada gol mcm tu dlm t20 . so sad & so shame.

1 month ago

John Lee Takpe. Jangan layan orang macam ni. Orang macam ni suka bergaduh sesama bangsa dan juga bangsa lain. Ramai lagi rakyat Malaysia yg boleh hidup aman damai. T20 tak semestinya pandai dan beradab.

1 month ago

Bdk zaman skrg kan masuk tadika start 2tahun tu yg mcm ni tu

1 month ago

Bgus lh .. yg kite Ni kena kuat jugk speaking

1 month ago

bijak sejak dari kecik

1 month ago

Ye lh saya pun tak Thu sabbat

1 month ago

Alaa mana sesi temubual dgn Hana dgn parents tu. Adui laaa HM

1 month ago