En studie från 2012 fann att endast 12 procent av amerikanerna har deltagit i en politisk kampanj. Andelen amerikaner med en aktiv tro på den övernaturliga kraften i häxor är dubbelt så många. Så vad håller folk tillbaka? Min gissning är delvis en rädsla för att göra något nytt – särskilt något som innebär att prata med främlingar.

Verkligheten är att canvassing – vilket bara innebär att gå från dörr till dörr för att få ut omröstningen om en politisk kandidat eller fråga du tror på – är mycket viktigt och är mycket mindre skrämmande än folk tror. Det handlar om att delta: i våra samhällen, i vår nationella dialog och i vår demokrati. Det handlar om att hålla människor ansvariga och se till att så många röster kan höras som möjligt. Det är också faktiskt ganska lätt med lite förberedelser.

Vill du bli en självsäker canvasser? Läs nedan för mina sju snabba tips – sedan gå ut där!

1. Registrera dig via en organisation som matchar canvassers till kampanjer.
Det finns flera enkla sätt att registrera dig för dukar och alla typer av saker du kan dukar för. Den första är enkel: gå till webbplatsen för din kandidat val och registrera dig för att frivilligt. Ett annat alternativ är en organisation som SwingLeft, som är inställd för att matcha dig med närliggande vänsterlutande kampanjer som behöver volontärer. Det är vad jag gjorde förra valdagen, och det kändes bra att veta att jag var pitching i där någon verkligen behövde min hjälp. (För en nonpartisan alternativ, kolla VolunteerMatch.)

Pro tips: Ringa eller e-posta en stad- eller distriktsnivå politiskt parti är ett bra ställe att lära sig om hyperlokala kampanjer eller kandidater. Jag älskade absolut dukar för en skolstyrelse kandidat i min hemstad ett år. Jag fick träffa mina grannar, spendera lite tid utanför, och påverka riktningen på de skolor mina syskonbarn delta.