Vid ett cafébord, vid solnedgången, i Köpenhamn, delade min partner och jag den obekväma tystnaden.

Jag hade brutit en av våra kardinal regler för måltider genom att titta på min telefon — och värre, kontrollera min e-post.

Även om vi båda leder mycket upptagen och framgångsrika karriärer, den tid vi har att återansluta över mat är reserverad för oss, och även om vi bara har tjugo hela minuter att ner något snabbt, vi använder tiden för att vara enhetsfri.

Men i den sanna kärnan i en entreprenör, kände jag behovet av att “checka in” eftersom, tack vare en tidsskillnad, USA var i full arbetsläge medan Danmark var klocka ut för dagen.

Det skulle inte ha varit en stor sak — och han sannolikt inte skulle ha märkt — om jag inte öppnade min inkorg för att se en (ganska oförskämd) e-post från en klient. Det satte mig i ett surt humör och överladdade min ångest, lämnar mig oförmögen att fokusera på något annat.

Ständigt lugn och tålmodig — två egenskaper jag inte relaterar till — min partner sträckte sig efter min hand.

Han ställde en fråga jag aldrig glömmer:
“Men vad skulle förändras om du inte läste det e-postmeddelandet förrän i morgon bitti?”
För ett ögonblick, min ilska spetsade: blev han inte frustrerad över arbetet ibland också? Var jag inte där för honom när han var nervös?

Men innan jag svarade med något sassy, tog jag en klunk av min aperol spritz och faktiskt gav tanke på hans förfrågan: om jag inte såg detta mail tills a.m . – var något kommer att bli annorlunda? Var jag verkligen kommer att rusa hem rätt denna sekund för att klara upp några frågor om min (helt bra) artikel?

Svaret var tydligt: Jag är inte en nyhetsskribent, så varför beter jag mig som en?

Jag var två år till att vara min egen chef
Det enkla utbytet hade en bestående inverkan på hur jag balanserar arbete och liv. Mer än så påverkade det hur jag hanterar förväntningar på mina kunder och mig själv, eftersom ett icke-traditionellt jobb inte alltid kommer med en regelbok.

Även om jag gjorde hustle svårt att bygga en karriär som är flexibel och på mina egna villkor, detsamma gäller för stora delar av världen, utanför USA. Många företag uppmuntrar sina anställda att investera i sina familjer och att verkligen underteckna-off när de har avslutat sina möten för dagen.

I Frankrike är det olagligt för chefer att förvänta sig att du ska svara på e-post efter jobbet
I min partners hemland Danmark är det ovanligt att bli ombedd att arbeta övertid. Ingen av de vänner vi har besökt där — från advokater till bankirer — harpa på om deras inkorgar. De loggar helt enkelt ut.

Fast det är inte alltid 100 procent uppnåeligt och timmarna är aldrig konsekventa, när jag stänger min laptop för dagen … Jag tittar inte på e-post igen. Den förändring det görs i min arbetsmoral, min lycka, och min förmåga att fokusera har varit enorm.

Här, några lärdomar jag har utvecklat sedan införa denna regel på mitt arbetsflöde:
Jag är mer produktiv
Visst, det finns vissa dagar när jag vaknar och kan inte tänka mig att sträng meningar tillsammans, än mindre en fullständig artikel — eller tre. Jag brukade ge mig själv en “ut” genom att säga att jag kunde arbeta så sent som jag behövde, eftersom hey, jag är kapten för min egen karriär.

Nu har jag något att se fram emot: att vara offline för en helkväll. Att veta att jag inte behöver kontrollera och svara på e-post, eller uppföljning på berättelser efter timmar utmanar mig att vara produktiv från det att jag vaknar tills jag stoppar mig i.

Jag sover bättre
Kanske den största förändringen av alla är i min kvalitet på vila. Innan jag bestämde mig för att kontrollera min e-post var inte värt den ångest det ofta orsakade, skulle jag uppdatera min inkorg konsekvent, även precis innan det var dags att slå höet. Om det fanns en stressig e lurar, skulle jag tänka på det, vilket får mig att sing-and-turn och har svårt att somna.

Nu kan det finnas en svår situation att vakna upp till, men åtminstone, jag är utvilad och beredd att ta itu med vad som kan vänta på mig.

Jag har skapat gränser och respekt
Inte alla har den typ av karriär som tillåter dem att vara helt offline varje kväll. Men människor skapar ofta stress för sig själva i ett försök att visa upp hur ivriga, effektiva och tillgängliga de är. Även om detta kan skicka ett meddelande om att du är hårt arbetande, kanske det inte är det rykte du vill ha under hela kontraktet, projekt eller jobb.

Genom att logga ut och inte svara förrän på morgonen, jag sätter ett prejudikat på vad jag är villig att bidra, hur viktigt det är att ha driftstopp och att när jag är online, jag är helt där och redo för arbete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *