Boka ett flyg, enligt min mening, kan vara en av de mest stressande delen av planeringen av en semester. Ständigt diskuterar om du ska boka nu eller senare och undrar om priserna kommer att gå ner eller upp om du väntar är min minst favorit gissningslek. Lyckligtvis finns det forskade tips och tricks att ta hänsyn till att göra bokning flyg så stressfri (och billig) som möjligt.

Qtrips årliga flygresa studie släpptes just, och det tillfrågade över 900 miljoner flygbiljetter till inhemska amerikanska destinationer för att hitta den perfekta sweet spot att boka din dröm semester 2020. Enligt studien faller det främsta bokningsfönstret allt från 21 till 127 dagar i förväg. Flyg inom denna tidsram är idealiska för alla som söker efter det bästa erbjudandet, men om du letar efter mer anpassning i din resväg (till exempel att kunna välja var du vill sitta), är ”first dibs” tidslucka din bästa insats. Detta innebär att du helst bör boka allt från 203 till 315 dagar (eller 7 till 11 månader) före avresedatum. Och medan du kan sluta betala lite mer när du bokar så långt fram, kommer du definitivt inte fastna i mitten sätet!

Bokning av ett flyg mindre än tre veckor i förväg blir dyrt eftersom du har begränsade alternativ, och bara blir värre ju längre du väntar (en sista minuten biljett kan kosta upp till $ 200 mer om du försöker boka mindre än en vecka ut!). Naturligtvis kan nödsituationer orsaka människor att boka bara några dagar före flygningen, men om du har tid att planera, köpa din biljett inom det främsta bokningsfönstret kommer att spara dig en vacker öre.

Video Player laddas. Det här är ett modalt fönster. Ingen kompatibel källa hittades för det här mediet.
Säsongen du planerar att resa i spelar också en roll i när du ska köpa en flygbiljett, med början av hösten och de första veckorna i december är bra tider att komma undan till ett lägre pris punkt. Qtrip rekommenderar bokning 49 dagar i förväg för vinterresor, 85 dagar framåt för vårresor, 113 dagar i förväg för sommarresor och 77 dagar ut för höstresor.

Åh, och om det gamla ryktet – att den dag i veckan du köper ditt flyg inte spelar en roll i priset, men den dag du tar av gör? Det finns faktiskt en viss sanning i det! Qtrip studie visade de bästa dagarna i veckan att flyga ut på är oftast tisdagar eller onsdagar. Glad bokning!