Om du någonsin satt dig ner för att skriva ett brev när du är arg eller upprörd, vet du att upplevelsen kan vara katartisk. Det är samma sak när du adresserar brevet till dig själv – ditt yngre jag.

Låt inte det förflutna styra din nutid. Om du håller fast vid saker som gör dig upprörd – även något du gjort mot dig själv – kan det skapa ett moln av negativitet som följer dig i flera år.

Istället, möta det förflutna rakt på med ett brev till ditt yngre jag, precis som mitt nedan.

Ett brev till mitt yngre jag
Kära Kayla,

Du är en fullfjädrad vuxen nu, kan du fatta det? Vid 15 ville du att åren skulle flyga förbi. Jag önskar bara att de saktar ner.

Allt är inte dåligt. Att vara vuxen, och all den frihet som följer med det, är ännu bättre än du trodde. Förmågan att göra en pizza klockan tre på tiden utan att mamma frågar vad du gör. På väg iväg på vägresor med din man. Ställa in ditt eget schema för att göra vad du vill, när du vill. Jag skulle inte byta det mot världen.

Det finns vissa saker jag önskar att du skulle ha gjort annorlunda, dock. Om du bara hade vetat det du vet nu. Det är därför jag skriver till dig!

Du vet inte det än, men efter att du tagit studenten och flyttat från mamma och pappas, så kämpade du för att hitta min plats i världen. Du studsade från återvändsgränd jobb till återvändsgränd jobb. Du kände dig otillfredsställd av livet. Sedan, när du började blogga, kände du äntligen en känsla av tillfredsställelse — prestation. Men det tog lång tid att komma dit.

Var seriös med skolan. Det kanske inte verkar vara en stor sak nu, men det kommer senare. Lyssna på dina lärare, sträva efter bra betyg, studera för HÖGSKOLEST och komma in på ett bra college. Det kommer att göra det lättare, jag lovar. Utbildning är hur du utmanar ditt tänkande och bli en bättre människa.

Det var på college som du lärde dig mer om köttproduktion. Det är där du bestämde dig för att sluta äta kött. Det har varit ett bra beslut, och du känner dig friskare varje dag för att ha gjort det.

Jag håller inte mina tidigare beslut mot mig själv — oroa dig inte, du kan behålla bacon för nu — men jag önskar att det fanns några andra saker jag hade vetat. Kanske om du skulle ha bytt majors, skulle du ha varit lite lyckligare? (Vi båda vet att du älskar att skriva poesi, men var för rädd för att göra något åt det!)

Nu, du har en karriär du älskar och skriva poesi så mycket du vill – bara inte professionellt. Vem vet, du kanske kommer dit!

Även om du förmodligen borde ha gjort vissa saker annorlunda (dvs. förgrena sig mer och gick med i några klubbar och organisationer), du är precis där du behöver vara nu.

Ge inte upp, inte ens när du känner att du borde. Livet blir mycket bättre.

Hur man skriver ditt eget brev
Om du vill skriva ett brev kanske du inte vet var du ska börja. För att få en känsla av vad du vill få ut av bokstaven, börja med ett enkelt mål. Kanske du vill använda brevet som ett ämne för en college uppsats. Om så är fallet, antönst sig några viktiga områden du vill ta upp i ditt brev för att få en uppfattning om vad som pekar att tala om.

Du kanske inte ens vet vad du vill ha av brevet, och det är också okej. Skriv bara!

Jag ville konfrontera mina misstag, så jag skrev om vad som störde mig, vad jag önskar att jag hade gjort, och var jag hamnade i livet.

Att göra detta kändes ungefär som en dagbok, men eftersom jag riktade brevet mot en mer naiv, yngre version av mig själv, var det lättare än jag trodde.

Efter att ha skrivit mitt brev, kände jag en känsla av klarhet som aldrig förr. Nästan som mitt liv blixtrade framför mina ögon, men mindre dramatisk.

Processen innebar att jag var tvungen att vara ärlig mot mig själv. Vad är det för mening med att skriva ett brev gjort för någon annan att läsa? Gräv fram de tunga grejerna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *