Melissa Benoist spelar den superheroiska Supergirl på TV, men en ny känslomässig video visar varför hon är en inspiration i verkliga livet också.

Stjärnan i Supergirl och Glee avslöjade att hon hade överlevt månader av misshandel i ett tidigare förhållande via en 14-minuters Instagram video postat på onsdagen.

“Jag är en överlevare av våld i hemmet, eller IPV, intimpartner våld,” sade hon i början av videon, hacka inga ord i att dela hennes skrämmande men alltför relatable berättelse.

Melissas berättelse
Hon träffade sin förövare när hon bara kom ut ur relationen och bara intresserad av att bli vänner, men de utvecklades snabbt till dating.

Vad som följde var en “bana godståg” av ett missbruk relation som började med känslomässig manipulation och svartsjuka.

“Arbete i allmänhet var ett känsligt ämne,” Melissa mindes. “Han ville inte att jag någonsin kyssas eller ens ha flirtiga scener med män, vilket var mycket svårt för mig att undvika, så jag började tacka nej auditions, erbjudanden jobb, erbjudanden test och vänskap, eftersom jag inte ville skada honom.”

Benoist namngav aldrig mannen som hade missbrukat henne men sa att det fysiska våldet började fem månader in i deras förhållande, när hennes yngre före detta partner kastade en smoothie på hennes ansikte.

Det eskalerade därifrån
“Jag lärde mig hur det kändes att vara fast och slog upprepade gånger, slog så hårt jag kände vinden gå ut ur mig, släpas av mitt hår över trottoaren, huvud-butted, nöp tills min hud bröt, smällde mot väggen så hårt gips bröt, kvävdes,” Melissa erkände.

När hon låste in sig i rum, sade hon, dörren var trasig, och hon lärde sig att inte värdera egendom eller “mig själv” .

Ändå kunde hon inte bryta sig loss från förhållandet ännu. “Innerst inne trodde jag aldrig att han skulle förändras, lurade jag mig bara att tro att jag kunde hjälpa honom. Någon var tvungen att låta honom veta hans beteende var inte okej, och vem bättre än den han tog ut det på?”

Hur hon bröt sig loss
Saker slog en brytpunkt när han kastade en iPhone på Melissa ansikte. Den åtgärden slet hennes iris, spruckit hennes ögonglob, och bröt näsan.

Melissa och hennes partner ljög för polisen. Hon var till och med tvungen att dölja sanningen med en dum anekdot som förklarar bort skadan på Jimmy Fallons show. Men något hade skiftat i Melissa, och hon anförtrodde snart i en vän om vad som pågått.

“Ju fler människor jag släppte in, desto mer blev jag stärkt,”Sade hon. När hon fick mer stöd och upplevde positiva, friska band med andra människor, fann Melissa styrka och mod att bryta sig loss från det giftiga förhållandet.

Inget av detta är slippriga nyheter, det var min verklighet. Vad jag gick igenom orsakade en tektonisk förändring i min syn på livet.

Varför hon talar ut nu
Enligt Den nationella koalitionen mot våld i hemmet har var fjärde kvinna och var fjärde man upplevt någon form av våld från sina partner; en av sju kvinnor och en av 25 män har skadats av sina partner.

“Jag vill att statistiken ska förändras, och jag hoppas att berätta min historia kommer att förhindra fler historier som denna från att hända,” Melissa förklaras. “Om du är bestående vad jag gick igenom och du ser detta, kanske du kan hitta den lilla halm som kommer att bryta kamelens rygg.”

Melissa är fast besluten att använda denna fruktansvärda tid i hennes liv kan användas som ett sätt att hjälpa andra. Sedan hon kom fram har ett samtal kring misshandel genererats av fans och Melissas medarbetare till stöd för henne.

Supergirl medskapare Ali Adler skrev på Twitter: “Om det kan hända att #SUPERGIRL kan det hända vem som helst. Så stolt över @MelissaBenoist att tala om sin erfarenhet.”

Seriens exekutiva producenter Greg Berlanti och Sarah Schechter beskrev henne som en “hjälte” och “extraordinär kvinna” i ett uttalande postat på Twitter.

Melissas berättelse är en kraftfull påminnelse om att du inte behöver superkrafter för att åstadkomma förändring i ditt eget liv, eller andras liv. Hon är också bevis positivt att överleva missbruk betyder inte att du är svag- i själva verket har hon visat sann styrka i att bryta sig loss och tala ut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *