När Jenny Wagner fick en glimt av ett foto som någon tog av henne på nyårsafton 2018 blev hon chockad.

Jag hade kommit till den punkt där jag absolut avskydde att se min spegelbild, säger 30-åringen till TODAY. “Jag kände mig fortfarande som en tunn atletisk tjej. Då skulle jag se en uppriktig bild av mig och jag såg hur jag såg ut.”

Vid 240 pounds, visste hon något måste ändra
Jenny hade varit atletisk under större delen av sitt liv men efter att hon gifte sig i början av 20-talet började hon gå upp i vikt.

Ungefär samtidigt fick hon diagnosen polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) och ordinerades medicin för att behandla det. Läkare rekommenderade också hon gå ner i vikt, men erbjöd inga lösningar på hur.

Tidigare i sitt äktenskap hade hon kämpat för att bli gravid
Efter att ha förlorat 30 pounds, jenny kunde bli gravid och födde sin dotter. Problemet var, hon var inte kunna förlora barnet vikt — hon hade experimenterat med olika dieter men inget fastnat.

“Efter tre år av att förneka min vikt insåg jag att detta är vad jag såg ut och det är inte vad jag ville vara, sade hon. ”

Fast besluten att komma tillbaka i form
Jenny och hennes man, Nathan, bestämde sig för att ge ketogen kost ett försök. Kombinera det med intermittent fasta, kunde hon förlora 15 pounds under loppet av en månad.

Jenny kunde hålla sig med keto diet och förlorade över 80 pounds under de följande nio månaderna. Medan hon njöt av att äta låg-carb, började hon långsamt göra tweaks till sin kost för att göra det mer hållbart på lång sikt.

Att förlora de senaste 20 pounds jag övergick till kalori räkna, säger Jenny. “Jag var helt livrädd att genom att låta kolhydrater tillbaka in i min kost att jag skulle få tillbaka så mycket av den vikten jag förlorade.”

Jenny fastnade med intermittent fasta och portion kontroll, och fortsatte att gå ner i vikt samtidigt som man kan njuta av några av hennes favoritmat som pasta och bröd.

“Jag övergick till ett sätt att äta resten av mitt liv”

Hon kunde förlora en extra 20 pounds, och när hon gjorde det till 50, började hon utöva i ca 30 minuter varje dag.

“Jag gjorde var mest bara cardio, sade hon. ” “Musklerna började poppa ut.”

Hon nådde sitt mål att förlora 100 pounds
Jenny genomgick sedan kirurgiska ingrepp för att ta bort den lösa huden på magen. “Jag vill inte att kvinnor ska tro lös hud är dåligt, sade hon. ” “Jag visste bara att det inte var för mig. Jag var inte ens 30 än. Jag ville inte fortsätta stoppa min lösa hud i mina kläder.”

Idag fortsätter Jenny att räkna sina kalorier för att hålla vikten av och är stolt över att hon har kunnat uppnå.

“Jag är förvånad över hur mycket viljestyrka jag hade,” sade hon. “Jag visste inte att jag kunde vara så sträng.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *