Känd som “kalkon droppe,” mitten av november till mitten av december tenderar att vara när många par väljer att dela. Semestern sätter folk på gott humör, visst. Men dessa extra jollies kan göra skakiga par ännu skakigare.

Men varför under semestern?
Livscoach och certifierad sexterapeut Jacqueline Mendez berättade OkCupid att “många par bryta upp under semestern eftersom de sprickor som redan finns i relationen förstoras. Det finns en enorm push för kärlek, glädje, och glada känslor och när ett par inte har bandbredd för att stödja detta, det bryter.”

Samt, många människor observerar deras betydande andra up-close-och personliga med sina familjer, som kan erbjuda föga smickrande inblick i problematiska relation dynamik.

Lägg till detta det faktum att massor av familjetid ofta tar bort möjligheten för par som förlitar sig på sex för sitt band, till väl, bond. Det är ingen lätt tid på året.

Hur jag hanterade det
Personligen har jag funnit det är lättare att bryta upp när himlen är blå och allas visar lite mer hud. Men hey — vem av oss har ett val i saken?

Sanningen att säga, jag har också gått igenom en semester heartbreak. Det var förkrossande, visst, men också visat sig vara en tid för djup eftertanke, självinsikt, och växer som person. Och, okej, du fick mig —kanske till och med kyssa någon ny på en berusad julfest.

Låt oss inse det: dessa är alla ingredienser vi behöver för att gå vidare till större och bättre älskar!

Om du går igenom en semester upplösning, jag känner dig. Oavsett om du är brytaren eller breakee, kan det vara förödande. Om du behöver lite hjälp att ta sig igenom det, överväga följande.

Här 6 tips för att överleva med ditt hjärta intakt
1. Acceptera ditt sinnestillstånd
Ingen sa att det var lätt, och du behöver inte sätta på ett modigt ansikte. Ju tidigare du accepterar det, desto mindre stressande blir det, och desto snabbare börjar du läka.

Om du kan vara snäll mot dig själv, kommer allt annat falla på plats.

Detta innebär: att göra en insats för att interagera med nära och kära, men det betyder inte att tvinga dig till att göra saker som gör att du vill spy.

Känn dig fri att respektera var du är på, och böja sig för alla aktiviteter som ger dig heebie jeebies (par massage som en familj, någon?)

2. Vet att du inte är ensam
Under semesterperioden kan det verka som alla och deras cocker spaniel har en fästmö eller byter tunga under misteln eller av menorah.

Men i verkligheten är nästan hälften av alla vuxna ensamstående, och det inkluderar drygt hälften av dem mellan 18-34.

Så, kom ihåg: du är verkligen, verkligen inte ensam!

3. Dröj inte skadekontroll
Beroende på den exakta tidpunkten för din upplösning, kanske du vill (behöver) att ta hand om vissa logistiska frågor.

Till exempel, spara dig själv besväret med att ha samma upplösning förklaring konversation 2000 gånger på din familjs semester parti genom att ha en vän eller förälder sprida nyheter för din räkning.

Och, onaturligt som det kan tyckas, om du måste returnera ditt ex gåvor, eller avbryta flyg eller reservationer, få det över med omedelbart för att undvika att dra ut depressiva känslor.

4. Var social (eller åtminstone hålla sig aktiv)
Om du hade en massa sociala planer med ditt ex, inte ersätta dem alla med melankoliska solo tid.

Även om, naturligtvis, vissa vårda solo tid är en-okej.

Gör planer för kaffe / middag / drinkar med goda vänner, gå med i en yoga klass, ta upp igång, eller helt enkelt göra en punkt att göra saker som får dig att må bra, som att se en pjäs, gå på bio, eller ta långa promenader.

5. Gör saker för andra
En semester upplösning kan bara vara en av de bästa tiderna att fokusera din energi på andra snarare än dig själv.

Volontärarbete på en välgörenhetsorganisation eller skydd kan vara ett fantastiskt sätt att ge tillbaka.

Inte bara kommer du att hjälpa andra, men du kommer att träffa nya människor, och hey, ditt hjärta kan även känna lite mer hela.

6. Håll dig borta från sociala medier
Om du är borta från ditt supportnätverk under semestern: gå av– och håll dig utanför – sociala medier!

“Om någon kämpar genom ett uppbrott och fixerad på sitt ex, vistas aktivt engagerad i relationen via sociala medier kommer att göra det svårare att gå vidare och återhämtningen kommer att ta längre tid,” klinisk psykolog Dr Cortney Warren berättar Bustle.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *