Vi har alla i våra liv människor som vi djupt älskar och vårdar. Bortgången av en förälder, syskon eller en bästa vän kan definitivt slita oss isär och få oss att känna oss mer sårbara än någonsin. Samma sak hände Vin Diesel när en av hans bästa vänner, Paul Walker, avvek från denna värld alldeles för tidigt.

I november 2013 omkom Walker i en bilolycka efter att en Porsche han var passagerare i, tappat kontrollen på en gata i Kalifornien och slagit in i en lyktstolpe. Roger Rodas, föraren och Pauls vän, dog också i kraschen. När tragedin hände, walker var 40 år gammal och var fortfarande filmar för Fast and Furious 7.

Nyheten var hjärtskärande för både fans och filmens rösterna, särskilt eftersom hela serien är byggd på familj, vänskap och överleva genom att hålla ihop. Men Pauls död påverkade särskilt hans vän och motspelare, Vin Diesel. Som ett resultat har han många gånger brutit ner och kvävdes framför kameran.

Omedelbart efter tragedin dök skådespelaren upp hos sin väns mor för att uttrycka sina kondoleanser. Vin berättade historien om hur han blev chockad över reaktionen från Pauls mor, som hon sa att hon också var ledsen. ”

Varför? Varför ber du förlåt till mig? Och hon sa: “För att du förlorade din andra hälft.”

Om ingen har berättat för oss om Vin och Pauls långvariga vänskap innan den senare gick bort, nu vet vi. Duon var inte nära bara i filmerna, men i verkliga livet också, och deras speciella band fortsätter även om en av dem inte är här längre. Som Vin själv sa, han hade många vänner, men bara en Paul Walker — och som Pauls mor sa, han var hans “andra hälft”.

De två skådespelarna träffades första gången under en genomläsning av den första franchisefilmen The Fast och The Furious. Paret fortsatte att arbeta för de kommande 12 åren tillsammans, utveckla en djup vänskap.

Vi är nog alla lite skyldiga till att inte berätta för folk hur mycket vi älskar dem medan de är här.

Vin påminner om hur överväldigad han kände sig vid en punkt, eftersom han var stressad av ett fullspäckat schema och det faktum att han var tvungen att sörja för alla sina familjemedlemmar. Han kände sig utnyttjad – hans egen mor verkade vara ganska likgiltig inför hennes sons känslor. Den enda person som han kunde prata med om det var Paul, som hade att göra med samma situation.

Paul hjälpte honom genom att medla med Vins mor och få henne att förstå vad han gick igenom. Och för det kommer Vin för alltid att vara tacksam.

Att hantera förlusten av en bästa vän
Vin bröt ihop i tårar flera gånger när han talade om sin avlidne vän. För att inte nämna att journalister inte är de mest empatiska människor när det gäller att utnyttja en kändis smärta. Det är svårt att förstå det faktum att någon helt enkelt upphör att existera efter så många år av vänskap, att förlita sig på varandra och att ha varandras ryggar. Vin medgav att förlusten av Paul har varit en av de mörkaste ögonblicken i hans liv.

Du tillbringar 15 år från att vara en nolla till någon, med en bror. Och så en dag är han borta… Och det är en mycket tung upplevelse.

Vin Diesel på Jonathan Ross Sugga
Skådespelaren hade inte ens haft chansen att ordentligt sörja sin kompis som besättningen fortfarande filmar för Fast and Furious 7. Även om Paul lyckades filma omkring 85% av skotten fanns det fortfarande 15% kvar — en annan smärtsam upplevelse för Vin som nu fick låtsas att hans vän var alldeles bredvid honom.

Efter att ha avslutat med “låtsas” scener, fick Vin en chans att spela en karaktär som han inte behövde agera så mycket som han redan gick igenom ett liknande känslomässigt tillstånd. Hans roll i The Last Witch Hunter var att spela en karaktär som maskerade hans sorg och smärta. Och det var ganska mycket vad han hade gjort i verkliga livet ändå.

När Vin fick reda på att hans första barn var på väg, ville han inte berätta för alla för att undvika paparazzi och onödig uppmärksamhet. Paulus var dock den första som fick veta det. Inte bara var han glad att dela den stora nyheten med en bästa vän, men han förlitade sig också på det faktum att Paul redan var förälder. Således fick han råd och uppmuntran från en lycklig far.

Som en hyllning till sin bortgångne vän, 2015, döpte Vin Diesel sin andra dotter Pauline.

Förstöra stereotyper om vänskap hos män
Giftiga maskulinitet och tanken att känslor är bara för kvinnor har gjort många män oförmögna att skapa och upprätthålla meningsfulla vänskapsband med andra män. Men så var inte fallet med Vin Diesel.

Han har visat oss om och om igen att han är så manligt och orädd som man skulle kunna vara. Å andra sidan har han också visat oss att det inte är något fel med att öppet visa sårbarhet eller den kärlek du har för dina vänner. Tvärtom!

Det är svårt att förstå livets övergående natur och att förlora någon kär kan vara olidlig. Efter nästan 7 år sedan Walker gick bort hedrar Vin fortfarande sitt arv och den kärlek han hade till sin bror.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *