Efter att Kate Adams överlevt en hjärtattack och började hjärtrehabilitering, insåg hon snabbt att det var dags att göra varaktig förändring.

“Det liksom gick upp för mig att i stort sett allt jag gjorde var att arbeta och sedan komma hem och ligga ner. Jag var bara öm och trött, och det var inte det liv jag ville ha för mig själv, säger Kate till POPSUGAR.

“Jag ville vara den friskaste, lyckligaste versionen av mig för mig själv och min familj. Så det var det som fick mig att börja, med fokus på vad jag kan göra för att må bra istället för på rädsla och vad jag inte kan göra.”

Kate var bara 27 år gammal när hon upplevde två övergående ischemiska attacker (TIAs). Coloquially som ses till som “mini-slår”, TIAs är ofta tidig sortvarningssignaler av en potentiell fullt ut-blown slag.

Nästan 10 år senare drabbades hon av en spontan födans gatan dissekering (SCAD) hjärtinfarkt.

Hon var 36 år då och hade precis fött sitt fjärde barn.
Kate fick senare reda på att den hjärtinfarkt hon hade orsakades av fibromuscular dysplasi (FMD), en tidigare oupptäckt sjukdom som hon faktiskt hade levt med i flera år.

Vid sin tyngsta, vägde Kate 289 pounds och det var under hennes återhämtning som hon fann motivation att börja sin viktminskning resa.

Inledningsvis experimenterade Kate med en växtbaserad kost och kunde förlora 40 pounds men det tog inte lång tid för henne att inse att det inte var rätt passform.

“Jag kunde inte få balansen rätt, och jag var trött hela tiden och hungrig hela tiden, sade hon. ”

Kate började sedan använda en app för att spåra hennes måltider och hon krediter det för att hjälpa henne att bli en “medveten ätare”

“Om barnen ska ha pizza, då ska jag göra mig fisk i luften fritösen och några ångade grönsaker istället för att äta vad de äter,” Kate sa.

När hon kände sig bekväm med sin nya kostval, kate var redo att införliva motion i hennes dagliga rutin.

Som vid en hjärtattack överlevande, var hon noga med att inte kraftigt öka sin puls, så hon började med att gå på korta promenader. När hon började känna sig säker på att få sin puls upp, började hon att öka sin gånghastighet.

Kate tog sedan examen till jogging och så småningom vände sig till YouTube för styrketräning pass. Hon kunde förlora en extra 68 pounds.

Under hela sin förvandling, har hon lärt sig att vara i samklang med sin kropp och inte pressa sig själv för hårt.

Totalt förlorade hon 108 pounds på mindre än två år
Även om hon slog en 6-månaders platå, började Kate nyligen arbeta på att förlora vikt igen.

“Jag har hållit på eftersom jag gör det av fler skäl än att bara gå ner i vikt, sade hon. ” “Jag sover bättre, jag har mer energi, och mitt humör är bättre.”

Den största drivkraften för den nu 38-åriga fyrabarnsmamman är att hon kan hänga med sina barn med större lätthet och “att vara den typ av mamma som mina föräldrar var. Jag kan gå ut och spela i poolen och spela fotboll. Jag rollerblade med mina flickor. Jag kan göra så mycket mer än när jag var överviktig och inte fysiskt vältränad.”

Idag är hennes mål att förlora en extra 20 pounds och att fortsätta utmana sig själv
Hon har registrerat sig för att köra en 5K i höst och är fast besluten att hjälpa andra kvinnor med liknande hjärtproblem återuppbygga deras förtroende.

Kate startade en Facebook-grupp — Friska Hens, med avsikt att föra samman överlevare av hjärtinfarkt, för att hjälpa och stötta varandra under deras återhämtningar.

Jag vill att de ska gå längre än så och fokusera på att bara må bra och göra vad de kan göra för sig själva, säger hon.

Efter att ha upplevt det själv, vet hon hur svårt det kan vara att gå vidare efter en livsförändrande händelse. Kates uppdrag är att försöka hjälpa kvinnor att få nya perspektiv.

“Det enda som jag har slags räknat ut för mig själv är hur man lär sig att leva med rädslan,” Kate sa.

“Det är omöjligt att överleva något traumatiskt, oavsett om det är cancer eller hjärtsjukdom eller vad som helst, och att vara ‘orädd.’ Så jag försöker fokusera på att frukta mindre istället för att vara orädd.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *