De flesta föräldrar gör sitt bästa för att påminna sina barn att tvätta händerna efter att ha använt badrummet, att torka sina rinnande näsor med en vävnad, och att täcka munnen när de hostar, men lita på barnen att upprätthålla god hygien är ofta en förlorande kamp. Vi tittar bort en sekund, och de torkar snor på ärmen eller nyser direkt in i sin väns mun.

Även om vi kan krita mycket av detta upp till barnen är barn, med det växande antalet stateside coronavirus fall öka oro, det är ännu viktigare att vi förblir vaksamma i att lära våra barn hur man håller sina bakterier för sig själva.

Om, som jag, du har försökt och misslyckats med att visa ditt barn hur man korrekt hosta i skurken i armbågen, delade en förskollärare en händig – eller snarare opraktiskt – sätt hon får barnen i hennes klassrum att hosta korrekt.

Det här är ett modalt fönster. Ingen kompatibel källa hittades för det här mediet.
Laurie Goff förklarade att när du hostar i eller på händerna, ”nu har du bakterier över hela händerna och allt du rör kommer att få dina bakterier på det.” Istället för att göra detta och behöva omedelbart tvätta händerna med tvål, introducerade hon termen ”hosta ficka.”

I en Twitter video, visade hon hosta och nysningar i armbågen av hennes böjda arm. ”Du måste använda din hosta ficka,” sa hon. ”Det är enkelt, lätt att använda, det är på din kropp, det är gratis, det är alltid med dig.”

Jag har länge visat denna typ av hosta för mina barn, men inte förrän jag kallade det en ”hosta ficka” gjorde min 3-åring engagera sig i konceptet. Ibland tar det en rolig, barnvänlig term för att göra bra vanor fastnar. Tack, ms Goff!