Om du är någon som tycker dating apps är ytliga, du är inte ensam. Oavsett hur de marknadsförs eller hur många biofält de har, är det lätt att känna att du bara sveper baserat på bilder. Och om du är queer (och inte en cisgendered man), slutar utmaningarna med att använda appar inte vid en känsla av ytlighet. Det finns också de otaliga par som letar efter en ”enhörning,” och raka män som dyker upp i ditt flöde trots att du gjorde ordna dina inställningar därefter. Att hitta kärleken ska vara kul, men det kan definitivt kännas som en kamp.

Men oroa dig inte, eftersom det äntligen finns en app som försöker ta itu med dessa frågor! Lex, en queer dejtingapp som lanserades i november 2019, tar ytlighet rakt på genom att göra sitt nätverk helt textbaserat. Appen började med @personals, en Instagram-sida där människor kunde lägga upp gamla skolan personliga annonser. Det var live i två år, och efter att ha sett sin framgång, grundaren Kell Rakowski beslutat att göra det till sin egen app.

”Med dejtingappar som Tinder är queerfolket en eftertanke. Det är inte inbyggt i deras typ av binära system, säger Rakowski till The Guardian. ”Detta är helt annorlunda än vad som för närvarande finns där ute . . . och det drivs av queer människor .” Hon sa att genom att föra tillbaka upplevelsen av att läsa personliga annonser och hur människor beskriver sig själva, kan Lex ge en mildare, mer tankeväckande sätt att lära känna någon.

Video Player laddas. Det här är ett modalt fönster. Ingen kompatibel källa hittades för det här mediet.
Lex personliga uttalande välkomnar dig till appen när du först laddar ner den och upprepar att det är ett utrymme för queermänniskor att hitta kärlek och vänner. Du fyller sedan i personlig information, inklusive dina pronomen, och sedan kan du börja surfa. Förutom personliga annonser finns det också ”missade anslutningar” du kan bläddra. Till en början kastar lo-fi-designen och den totala bristen på bilder bort dig. Oroa dig inte, men det blir snabbt uppenbart att utan bilder, de anslutningar du kan bygga på denna app är mycket mer autentiska och intima. När allt kommer omkring, vad bättre sätt finns det att verkligen lära känna någon än genom sina ord?