När Jonathan Coronado fick reda på att hans lillasyster, Denise, behövde en ny njure blev han fast besluten att hjälpa till.

Jonathan fick reda på att han var en match att vara en njure givare för sin då 13-åriga syster, bara han var för överviktig för att kvalificera sig. Vid den tiden vägde han 365 pounds.

Jonathan hade alltid varit vad han ansåg vara en “stor pojke”
Efter att ha sett Denise få rutinmässig dialys i fyra år, fann han motivationen att gå ner i vikt, både för henne och för sig själv.

Jag skulle aldrig titta på mig själv i spegeln, säger 31-åringen till TODAY. “Vi tog en bild på mitt bröllop och min fru postat det på Facebook och jag blev upprörd eftersom hon postat det … Jag visste inte att jag var så stor.”

Jonathan började sin förvandling resa genom att ägna stor uppmärksamhet åt vad han åt, och sakta började eliminera läsk, kakor och bröd från sin kost.

“Jag lärde mig när jag gick,” sade han. “Ju mer jag gått ner i vikt desto mer fick jag självförtroende och gör mer pass. (Friska) kostvanor blev bara en vana.”

Vill bli mer aktiv, satte han rimliga mål för sig själv och började gå runt en lokal park.

Under de första sex månaderna av sin resa krossade Jonathan sitt ursprungliga mål.
Han kunde gå ner 30 kilo.

Känsla strömförande att se att hans ansträngningar och konsekvens lönade sig, blev han bara mer driven att hålla utmana sig själv.

“Jag kände att jag behövde förlora mer, så jag bara justeras min kost och kaloriintag,” sade han.

Jonathan började också styrketräning och lagt till mer cardio till sin kondition rutin, medan du tittar på vad han åt.

Han förlorade ytterligare 60 pounds och kände sig friskare än någonsin, men fick veta att han behövde förlora lite mer för att betraktas som en givare för Denise.

“Jag gick hela vägen ner till 195 pounds och det var då jag var berättigad till donation,” Jonathan sa.

Den 10 september 2018 donerade Jonathan sin njure
Han kunde återvända hem nästa dag. Denise återhämtning var inte lika snabb men idag är hon en straight-A student och vann ett stipendium efter poäng högt på ett standardiserat test, allt tack vare sin äldre bror.

“Det var livsförändrande för henne. Hon började bli mer lycklig, säger Jonathan. “Hon börjar gå ut och ha kul och göra de saker hon inte kunde göra när hon var i dialys … Det gör mig glad att se henne på det sättet.”

Han är stolt över sig själv, inte bara för att ha kunnat ge Denise en bättre chans att leva ett normalt och hälsosamt liv, men också för att helt enkelt kunna förlora så mycket vikt och hålla den borta.

“Du måste verkligen vill göra det om du vill gå ner i vikt,” sade Jonathan. “Det var lätt när jag ville.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *